Q&A
Part 1: How does the coffee machine work?

Q1. Can grinding be adjusted?

Answer : Yes, you can adjust the grinder by turning the adjuster knob.

 

Q2. Can the brewing speed be accelerated?

Answer :Yes, you can select “Accelerate mode” to accelerate brewing speed.

When the unit is in stand-by mode, press   and hold for 5 seconds. When  flashes, press the “Strong Espresso” button . Two beep sounds will be heard. (Remarks:  Both  and buttons should be pressed simultaneous for reset; or otherwise, there will be no beep sound and the unit will make the coffee according to the selected mode.)

 

Q3. How to program the cup size?

Answer:  The unit can personalize coffee according to your favorable coffee strength and water quantity (ranging from 25 ml to 250 ml). When making your coffee (Strong Espresso or Mild Espresso), press and hold the button. The unit will keep making the cup of coffee. Release the button when the volume of coffee meets your desired level. Two beep sounds will be heard indicating that the volume of your coffee is programmed.

 

Q4. When should I use the decalcification auto-clean function?

Answer: You should perform decalcification auto-clean when 20 litres of water is used and the indicator lights up.

 

Q5. When should I wash the coffee maker?

Answer: When  flashes, it indicates that the unit needs to undergo self-cleaning. The unit will remain in the best condition if this function is performed at least once a month depending on the hardness of water used.

 

Q6. What is the capacity of the water tank?

Answer: 1.2L

 

Q7. How to fill water?

Answer: Pull out the removable water tank. Add water to “MAX” level.

 

Q8. When should I undergo the Empty System Function?

Answer: If the unit will be left idle for a period of time or when maintenance is needed, undergo the Empty System Function (as below procedure) to prevent the pipe from freezing.

Steps:

  1. When the unit is in standby mode, press “ON/OFF” button and “Mild Espresso” button for 5 seconds.
  2. The indicator flashes.
  3. Remove the water tank from the unit. Indicator lights up indicates that empty system is under process. . Press “ON/OFF” button before removing the water tank to resume back to the standby condition.
  4. When empty system function is completed, the unit will shut off automatically.

 

Q9. Can the coffee maker be washed in dishwasher?

Answer: No.

 

Q10. How to restore factory setting?

Answer: When the unit is in stand-by mode, press   and hold for 5 seconds. When  flashes, press the “Mild Espresso” button . Two beep sounds will be heard. (Remarks:  Both  and  buttons should be pressed simultaneous for reset; or otherwise, there will be no beep sound and the unit will make the coffee according to the selected mode.)

 

Q11. What is the input power?

Answers: AC240V~1470W

 

Q12. What do different indicators mean?

Answer:

Flashing: Low water level/ Water tank missing
Lack of bean
Lights up stably: coffee grounds container is fullFlashing: Internal Drip Tray/coffee grounds container is missing
Lights up stably: Brewer is missing/ installed improperlyFlashing: Service door is opened / installed improperly
Lights up stably: Requires to do descalingFlashing: Descaling is under process
Empty System Function is running
Power ON/OFF Button
Hot Water Button
Strong Espresso Button
Mild Espresso Button

Part 2 Trouble-shooting

If your coffee maker does not work well, check the following points:

 

Problem 1: The unit does not work.

Solution:  Check the power cord and plug. Plug in and press the on/off button.

 

Problem 2: Long heat-up time.

Solution: Descale the unit.

 

Problem 3: Coffee is not hot enough.

Solution: Before brewing coffee, use the manual cleaning function (press  and  simultaneously for 5 seconds) to wash the brewer for 1 to 2 time(s).

 

Problem 4: No or delayed response in several trials of pressing the function keys on panel.

Solution: Turn off and unplug. Restart the unit after a few minutes.

 

Problem 5: The grinder does not swivel.

Solution: Check if there is any object in the grinder. Try to turn the thickness button to maximum.

 

Problem 6: The unit does not start brewing when the water tank is filled.

Solution:  Step 1. Check if the water is positioned.

Step 2. Check the finess of coffee powder. Adjust when necessary.

 

Problem 7: The indicator lights up after the coffee drip tray is cleaned.

Solution: The drip tray should be re-positioned after more than 5 seconds. The indicator will keep flashing if the tray is taken out for less than 5 seconds.